Netherlands: Refunds and cancellations

Refunds & cancellations

Refunds and cancellations

Q: Hoe gaan we om met het verkrijgen van restituties voor boekingen die voor vertrek niet door de luchtvaartmaatschappij zijn geannuleerd?
A. Tenzij de luchtvaartmaatschappij de vluchten heeft geannuleerd of een specifiek beleid heeft ingevoerd waarin staat dat ‘no-shows’ onder het standaard ticket / COVID-19-beleid vallen, wordt u beschouwd als een no-show en zullen de regels van het tarief worden toegepast.

Q: Ik heb toekomstige boekingen en de luchtvaartmaatschappij heeft deze niet geannuleerd. Wanneer moet ik mijn boeking annuleren?
A. Als u zeker weet dat u niet reist en een volledig restitueerbaar ticket heeft, moet u zo snel mogelijk annuleren. Als u geen restitueerbaar ticket heeft, kunt u het beste wachten tot de luchtvaartmaatschappij actie onderneemt.

Q; We willen geen vouchers ontvangen omdat de wet ons recht geeft op terugbetaling. Hoe zorgen we ervoor dat we een terugbetaling ontvangen?
A. De mogelijkheden worden per geval bekeken. Onze teams bestuderen de informatie van de luchtvaartmaatschappij die te vinden is op hun websites. Deze informatie is openbaar beschikbaar en u kunt via onze COVID-19 informatiehub naar de relevante pagina van de luchtvaartmaatschappij navigeren.

Q: We willen een terugbetaling in contanten, maar Key Travel heeft namens ons een tegoedbon geaccepteerd. Hoe kunnen we een terugbetaling krijgen?
A. We zullen altijd streven naar, waar mogelijk, een terugbetaling in contanten; luchtvaartmaatschappijen/leveranciers hebben echter het gebruik van vouchers verhoogd. Als de luchtvaartmaatschappij de boeking heeft geannuleerd en zij volledige terugbetaling toestaan, handelen we daarnaar. Als het ticket niet kan worden terugbetaald of alleen een voucheroptie wordt aangeboden, wordt contact opgenomen voor overleg, ook omdat u mogelijk via uw verzekering wilt claimen.

Q: We hebben een annuleerbare vlucht geboekt, dienen we de factuur alsnog te voldoen?
A. Ja. De factuur dient betaald te worden aangezien wij bij het boeken direct aan de leverancier betalen. Terugbetalingen worden geretourneerd zodra ze van de leverancier zijn ontvangen.

Q: Kunt u bevestigen dat mijn boeking is geannuleerd en/of mij een update geven over de restitutiestatus?
A. Helaas kunnen we niet altijd concrete informatie geven over individuele annuleringen. Bovendien maken luchtvaartmaatschappijen momenteel geen gebruik van de standaard systemen om annuleringen te verwerken. Zodra de refund is uitgekeerd, ziet u dat terug in de vorm van een creditnota.

Q. Kunt u mij het (tax)bedrag doorgeven dat wordt terugbetaald, zodat ik dit kan opnemen met mijn verzekeringsmaatschappij?
A. We kunnen u geen schatting geven van het bedrag dat wordt geretourneerd, omdat belastingen niet altijd volledig worden geretourneerd.

Q. Waar is de rest?
A. Er zijn verschillende zaken die van invloed kunnen zijn geweest op het geretourneerde bedrag. In sommige gevallen hebben reizigers geannuleerd en aangenomen dat ze zouden worden terugbetaald vanwege COVID-19, terwijl dit niet het geval was vanwege specifiek luchtvaartbeleid. In sommige omstandigheden had de reiziger op de heenreis gereisd en was er daardoor geen recht op volledige restitutie. In andere situaties reisde de reiziger gewoon niet, ervan uitgaande dat de vlucht was geannuleerd en in sommige van deze gevallen zal de luchtvaartmaatschappij het bedrag minus een fee terugbetalen.

Q. Graag ontvang ik bewijs dat mijn vlucht is geannuleerd en dat restitutie is aangevraagd, zodat ik mijn verzekeringsaanvraag kan indienen.
A. We kunnen een annuleringsbevestiging sturen; wij kunnen u echter niet ondersteunen bij het invullen van verzekeringsformulieren.

Q. Graag ontvang ik een overzicht van boekingen over bepaalde periode.
A. Degenen die KT Online gebruiken, onze online boekingstool, kunnen een lijst met aankomende reizen bekijken. We kunnen organisaties een volledig overzicht geven van toekomstige boekingen, dit loopt via uw contactpersoon.

Q. Wat is het restitutiebeleid van de verschillende airlines?
A. Raadpleeg onze COVID-19-informatiehub waar u per airline de meest actuele informatie kunt vinden omtrent terugbetalingen en annuleringen.

Q. Waarom zijn deze annuleringskosten in rekening gebracht? Wat zijn uw annuleringskosten?
A. We brengen annuleringskosten in rekening om de verwerkingskosten van terugbetalingen/annuleringen te dekken, wat in het huidige klimaat een veel gecompliceerder proces is dan pre COVID-19.

Q. Kan ik een voucher op naam van iemand anders gebruiken / kunnen we vouchers op organisatieniveau krijgen?
A. Zodra we een voucher hebben verwerkt, communiceren we de regels van de voucher op de e-mail, d.w.z. tot wanneer deze kan worden gebruikt, de waarde en of deze kan worden overgedragen. Voor zover wij weten, stellen de meeste luchtvaartmaatschappijen dat de voucher niet overdraagbaar is.